Wereld bekend.2 miljoen tot 20 miljoen jaar geleden

Wereld bekend. Sinds 1996, toen de zandwinning in Langenboom grootschaliger werd aangepakt, vinden verzamelaars dagelijks enorme hoeveelheden fossielen. Elk fossiel is een stukje van een puzzel die informatie geeft over de oertijd. De haaientandzevers in Langenboom rapen dus onderdelen van een verhaal bijelkaar. ‘Ze werken aan de geschiedenis van hun eigen geboortegrond’, vindt Hansjorg Ahrens. Omdat de verzamelaars er elke dag staan en veel bijzondere dingen vinden zijn ze de oren en ogen van de wetenschap. Langenboom is intussen bekend in de hele wereld en staat in Europa bekend als een van de allerbeste en meest productieve vindplaatsen van het Mioceen en Plioceen. Bron Jody Mijts. Klik hier of op de foto voor meer info. 2 miljoen tot 20 miljoen jaar geleden.