Supersnel breedband voor het hele Land van Cuijk

Supersnel breedband voor het hele Land van Cuijk

 

In Nederland worden in een hoog tempo breedbandnetwerken uitgerold. Ook worden bestaande netwerken opgewaardeerd zodat supersnel dataverkeer mogelijk is. Breedband heb je nodig om supersnel data te versturen via internet. Die hoge snelheid is van belang als je bijvoorbeeld HD televisie wilt kijken. Of als je vanuit huis wilt werken op de server van jouw werkgever. Weer anderen ‘streamen’ video of beeldbellen (Skype, Facetime) veel met vrienden en familie.

De toepassingen die je via internet kunt gebruiken nemen ook snel toe. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van internet. Kinderen van 5 jaar maken dagelijks gebruik van snel internet maar ook ouderen van 75 jaar en ouder gebruiken internet om bijvoorbeeld hun zorg te organiseren. Doordat het gebruik van internet zo enorm toeneemt is de vraag reëel of de huidige telecomnetwerken (telefoonlijn (adsl), kabel, 3G, 4G) dit wel aan kan.

 

In de meeste dorpen van het Land van Cuijk ligt al de ‘kabel’ binnen de bebouwde kom. En buiten de bebouwde kom zijn veel klachten over het trage internet. Inwoners van dit buitengebied kunnen alleen tv kijken met schotelantennes. Op de meeste bedrijventerreinen liggen alleen maar telefoonlijnen waarover internet en telefonie gaat. Ook deze ondernemers zijn opzoek naar snellere en stabielere netwerken. Netwerken die toekomstvast zijn en waar we de komende decennia uitstekend mee kunnen werken.

 

We willen graag van u weten hoe u het gebruik van internet ervaart. Waarschijnlijk gebruikt u, net als duizenden andere inwoners van het Land van Cuijk, dagelijks internet voor werk of gewoon omdat u het handig vindt. Bent u tevreden wat u heeft? Kijkt u ervan op dat niet elke inwoner of bedrijf vanzelfsprekend gebruik kan maken van snel internet? Zou u zich willen inzetten en ervoor zorgen dat ieder huishouden in het Land van Cuijk kan beschikken over snel internet? Allemaal vragen die voor de gemeenschap van belang zijn en die de uiteindelijke vraag zullen beantwoorden: Willen we gezamenlijk ervoor zorgen dat iedereen in het Land van Cuijk kan beschikken over supersnel internet?

 

Om hier meer inzicht te krijgen geven wij een presentatie over de plannen die voor ‘Supersnel breedband in het hele Land van Cuijk’ zijn gemaakt. Wanneer u van de noodzaak van breedband overtuigd bent, willen wij u vragen als ambassadeur voor breedband op te treden. Hiervoor zullen wij u voorzien van de benodigde informatie. En u duidelijk uitleggen wat wij verwachten van een ambassadeur. Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Kempen, 06 533 539 70.

Comments are closed.