Samen energie besparen in Langenboom? Buurkracht helpt

De winter is begonnen. En stel je dan voor: een gasmeter die niet zo hard doortikt. Een warm en comfortabel huis. En nog duurzamer wonen ook. Kan dat? Met Buurkracht is energie besparen in Langenboom voordeliger, makkelijker en gezelliger dan alleen! Dat wil jij toch ook?

 

Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hierbij. Zij onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Buurkracht-buurten krijgen de slimme meter, gratis en met voorrang. Bewoners krijgen via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl inzicht in hun energieverbruik en dit is te vergelijken met het gemiddelde verbruik van hun buurt.

 

Ook in Langenboom is er nog genoeg te besparen. Bijvoorbeeld de muren of daken isoleren, dubbel glas plaatsen of zelf energie opwekken met zonnepanelen. Een buurtteam beslist zelf welke maatregelen worden aangepakt en bewoners bepalen zelf of en aan welke maatregels ze meedoen. Je bent nergens toe verplicht.

Enthousiast?

Al meer dan 40 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. En wij denken dat er in Langenboom ook nog best wat energie (en geld) te besparen valt! Daarom komen wij op 16 maart uitleggen hoe jullie dat met ons kunnen doen.

 

Wil je nu al meer weten? Vragen? Lees meer op www.buurkracht.nl of bekijk het filmpje. Bellen of mailen met Marlies Ekelmans kan ook: 06 – 46 853 249 of marlies@buurkracht.nl.

 

 

 

 

 

Comments are closed.